Bjerke Travbane ligger i Oslo og er Norges hovedbane. Den ble startet i 1928 og her holder Det Norske Travselskap hus. Det er DNT som eier travbanen. I Norge ble det tillatt med totalisatorspill i 1927 og Bjerke Travbane var den første travbane som kunne tilby totalisatorspill. Travbanen er på 1000 meter og her kjøres flere av de aller største løp i landet. Disse store løp er blant andre Oslo Grand Prix, Norsk Travkriterium, Jacob Meyers Pokalløp, Norsk Trav Derby, Axel Jensens Minneløp, Hoppe Derby og H.M. Kongens Pokalløp. Ved banen kan det stå opptil 250 hester oppstallet. Ved banen arrangeres i underkant av 120 løp årlig. Det største løpet er Oslo Grand Prix. Ved Bjerkebanen er det flere fulltids ansatte og flere travtrenere har fast tilholdssted ved anlegget. Med i tillegg Bjerke Dyrehospital og en fôr- og utstyrsforretning på området har en travtrener alt han behøver for daglig virke. Det arrangeres årlig eget løp for banens kusker hvor det er plass til 12 kusker med deres hester.
Oslo Grand Prix
Oslo Grand Prix avholdes den første helgen i juni hvert år. Hit kommer verdens aller største travstjerner. Denne helgen kjøres flere store løp som trekker store verdensstjerner. Hovedløpet er på 2 100 meter med autostart og er for varmblodshester. Premiepotten er stor: Vinneren av førsteplassen får 1 500 000 kr, laubærkrans, seiersdekken og ærespremier. Andreplassen er premiert med 750 000 kr, vinner av tredjeplassen får 375 000 kr i premie, fjerdeplassen får 130 000 kr, femteplassen får 75 000 kr og sjetteplassen får 40 000 kr. Nasjonen med flest seire er Sverige som har vunnet Oslo Grand Prix hele 17 ganger. Deretter kommer hester fra Frankrike. Seieren har gått til Frankrike syv ganger og til Norge fem ganger. Italienske hester har vunnet tre ganger, danske og amerikanske har vunnet to ganger hver. Nederland, Sveits og Tyskland har hatt seirende hester én gang hver.
Ponnitrav
DNT satser på de unge, de ønsker å rekruttere nye stjernekusker og legger til rette for at de unge skal få muligheten til utdanning, læring, prøving og feiling. Slik engasjeres ofte en hel familie hvor alle synes det er givende å være sammen om en engasjerende hobby – en hobby som kanskje kan bli en jobb og en profesjonell virksomhet. Målet med ponnitrav er å skape en interesse for trav blant barn og ungdom. DNT ønsker å gi de unge en sunn og meningsfull fritidsinteresse. De ønsker også å gjøre sitt til at avl av ponniraser skjer på et sunt og fornuftig grunnlag. Det legges videre vekt på å sørge for at alle lærer seg å behandle sine ponnier og hester på en dyrevennlig måte, og at utdannelsen av de unge skal sikre kvalitet som igjen øker trygghet og sikkerhet i all håndtering av hester. Alle som deltar i ponniløp får premier i form av en ting og/eller diplomer. I ponniløp gis det ikke pengepremier.
Publikum på Bjerkebanen
Publikum kan på Bjerke Travbane spille på alle landets løp. Hver onsdag er det løpsdag på Bjerke. Da kan du som tilskuer komme og oppleve en stemning som er til å ta og føle på enten du spiller på hest eller ikke. Du kan nyte en god middag i Norges største restaurant. Her finnes plass til 600 gjester, alle med utsikt til banen. På Bjerke Travbane arrangeres flere aktiviteter for publikum. Blant annet arrangeres Damenes Aften. I 2017 ble det holdt tre slike aftener for damene med god mat, underholdning og konkurranser. Det arrangeres også flere aktiviteter utenom travsporten. Det kan nevnes at anlegget leies ut til motorløp, utstillinger, tivoli, konserter, messer og andre utendørs arrangementer. Forholdene ligger til rette for store samlinger med folk.